Monday, December 15, 2008

mencelah disebalik kemalasan + kebusiaan..hehhe



~8hb Dec 2008~
SALAM AIDILADHA

Kali ni raya kt Tgganu kitorg bertolak dr KL dalam pukul 12.30 thari sabtu 6-12-08..Semua ok Aisyah pon setengah jam pas gerak tu dah tido dlm keter...sedar2 dah masuk karak jalan dah mula jebm..fuhh busannn ni yg kitorg malas balik siang hr mesti jem..so nak buat apa me n hubby sembang2 jer la sampai bab2 business la..familyla..kenkawan..citer dolu2..ngumpat2 kenkawan ler kutuk2 org la hahahaah tp last2 mesti end up kitorg xsependapat hahahaha..hahahaha(i can say we can almost talk about everything even menda2 yg merepek2 hahahaha)

so masuk LPT aku pn dah ngantuk2 tp tahan gak la sb sian plak dia bwk keter sorang2..so kitaorg bantai la nyayi2 la lagu apa2 yg kuar...hahahah dah last2 hubby suh aku tido jerla kalu ngantuk sb dia xtahan dgr aku nyanyi haha ada ker..
so aku pon tido..sedar dh keluar lpt nk masuk ker jerangau jabor(jln short cut ker ktrg) tu pon sb abng aku kat kuantan kol tanya jalan tu banjir @ naik air x..so time tu mcm xder tanda2 jalan tutup tp mmg hujan renyai2 xberenti2.. so memikirkan jalan ok kitorg terus ajer sampai satu simpang tu polis dah tutup n arahkan lalu lencongan dah pening sb bila masuk dalam tu jalan kampung dah xder signboard ke mana2...abis kitorg berpusing2 rupanya bukan kitorg jer ramai gak keter2 lain yg sama mcm kitorg pening nak kuar kemana sb xder signboard so setiap kali sampai simpang jer kitorg main redah ajer yg xtahan tu ada gak keter2 yg ikut jer kitorg hahaah last sampai masuk kawasan kampung nmpk ramai2 org kitorg turun tanya rerupa nye diorg pon sesat hahaha...

tp nasib baik jgk penduduk kg kt situ agaknya dah perasaan kot byk kereta2 luar stuck kt kg diorg so diaorg kluar n tggu kt simpang sambil bg tau arah mana kalu nk kluar hee terima kasih penduduk felda kERTEH....sgt membantu...
dah kuar2 jalan pantai(jalan biasa ker Ktrg) dah jem gila...time tu dah pukul 8mlm dah..aku pon badan dah xsenang duduk dah lenguh2 dah...hubby pon rasanya dah berpuntung2 rokok dah tu...stress tuuu..dahla banjir..jem..hujan semua lengkapla...adoi dugaan btul la...
last tu kitorg penat dah jalan biasa jem traffic light hijau pon x gerak2 pon...so kol abg aku yg kt kuantan td rupa diorg dah nak sampai sb dia redah jer jalan yg tutup tu..sb dia tgk mcm blh lalu jer n dia ckp air mmg melimpah ke jalan separuh tayar kalu keter kenari dia..ok la hbby ckp dia dah xtahan la nak masuk gak short cut tu...so kitorg pon tawakallah..sb dh 8 jam dlm keter kan penat dah...n alhamdulillah jalan ok blh jer lalu n akhirnya kol 10 mlm lebih kurang kitaorg sampai...fuh..mmg sampai2 tu basuh muka jerk salin baju terus tumbang....
serik rasanya balik kg mcm gini huu...huuuuuu
Hari Raya Aidiladha...xder apa2 aktiviti sangat..makan2 nasi minyak pg rumah cousin yg dekat2..jer..n e rest tu lepaks2 jer kat rumah...gambo pon xsempat nk snap sgt...






2 comments:

cujie said...

hehe.. berjaya gak hapdate yek...
tak bawak balik pon nasi dagang...

jane said...

huu cujie kak ijan pon xjumpa nasi dagang nih raya kali nie..hwaaa kempunan laa...