Monday, April 6, 2009

mengidam..teringin..??


ngapa ada gambo aiskrim ini..hu..hu..sekarang ni menda nilah yg aku teringin sesangat nak makan hu..huu..ngapa..? dah la kt tgganu ni cuaca xmenentu kalu time panas tu mak air xpuasla minum air nak ajer rasanya tegok ais kosong hai..satu lg sb masa pregnant aritu mmg mencari aiskrim ni sb diriku mmg teramat suka aiskrim chocolate peppermint n agak susah nak cari..last2 skali jumpa jgk kat cold storage kt klcc..tp sempat makan sekali ajer 2hr lps tu terus bersalin whaaa..tension tu pon sempat buat milk shake ngan aiskrim ni pon sekali ajer aisyah pon sangat2 suka ngan milk shake ini..kekadang bila buatkan milk shake ni kt aisyah rasa nak jer ku teguk (seteguk pon jadiler)tp nasib baik ler masih waras lagi dalam pantang ni..kang terkena kejutan letrik lak perut ni :)
ada yg tanya camne buat milk shake hehe malu nak cakap sebab senang sesangat..
ni stepnya


~ aiskrim (anyflavour & terpulangla nak byk mana)
tuangkan susu fullcream milk (biasanya kalu aiscream 1cawan susu lebih kurang 1cawan setengah), masukan dlm blender n blender ajer..

tadaa..
nilah milkshake peppermint choclate..mana dpt resepi ni hee..hee dulu pernah beli milk shake dr L**ca-lei** kt sogo tanya staff dia cmne buat milk shake tu so dia bgtau mcm ni ler hee..hee ok sapa2 yg teringin tu apalagi cepat cuba..tau..


2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedapppppppppppppppp ;-)

jane said...

apalagi diana leh cuba time pregnant nilah excuse utk x diet hee.hee.:)