Thursday, December 10, 2009

asben..anak...kerja.....

Ari ni public Holiday taw kt Selangor sb birthday Sultan Selangor...tp kan..hu..hu.. kena kerja laaa!! Saya marah taw....sb kena kerja..tp apa boleh buat ..kena training..kata bos untuk pembangunan staff..gitu.. okay..'i agree on that' tp kan boss ngapa PUBLIC HOLIDAY! dah la xleh claim replacement leave..apa kes..

Dah la pg antar nursery pepagi ..nursery tu pon tutup public holiday..tp kan dia amk jgk..la sb dah antar..tp rasa mcm kesian jgk dah ahad ni tuan nye nursery tu anak dia kawen sure ari ni hari2 crtical diorg kan...time ni lah nak pg beli apa2 yg last minit kan... so terpaksa bg tau en Hubby...suh dia amk Arwen nanti kat nursery...dah En Asben pon moncung gak la ..yer la dia pon ada kerja..nak buat delivery brg ke hospital kt KL maklumlah kalu buat business yg involve ngan gomen ning hujung taun ni mmg la busy sb diorg nak abiskan budget taun nih so semuanya last minit.....adeh saya marah taw sb saya kena kerja PH..en Asben moncung daahhhh.... hu..huu

Tapikan apa saya boleh buat dah kat email tu tulis "attendance is compulsory'...tapi apa yg saya boleh buat ..hee mintak excuse balik awal la kot eh..hee..Dulu brenti kerja lama reason is.. i think ..i don't have time wt family...kadang2 weekend kerja..kadang kol 8 br sampai rumah...tp sekarang..macam lebih kurang dah rutin...nya...so buat masa sekarang....apa saya boleh buat sabar jer la..hee n 'try to avoid duty working on weekends'..sebelum en Asben memberi kata dua..tiga..empat..lima..hhahahaha..

okay bercakap pasal company kesayang saya jgk nih(eh..mcm kipas jer sb dah dapat appraisal form kan) akhirnya saya dapat jgk laptop baru...hee..seminggu jer HR saya tolong submit kan dah dapat..yang ni saya mesti berterima kasih kat bos n company..kerana mengantikan jgk laptop saya yg sudah uzaur tuu..hee...

okay lah nanti saya membebel lagi..la break dah abis masuk training lagi...


rupa laptop lama yg sudang penuh ngan benang2...hik..hik...

hee my new HP laptop..hahha perasaan plak..opis punya hahahaa

2 comments:

Cujie said...

kak ijan... jgn la beri kata dua...
nanti saya beri kata tiga plak
ikot sama.

tapi pandai la company awak tu memujuk awak... dibelinya laptop baru. nanti hehari boss awak tanya... hari ni dah berapa orang renew... kekeke

walauapapun saya pon sayang juga company saya tu...

znurul said...

pekerja cemerlang rupanya kwn aku..