Monday, December 21, 2009

hobi lelaki bernama suami ku...ahaks..



He..bercerita pasal hobi suami kesayangan saya..:p.. dia mmg minat memancing.. yang sebenarnya saya mmg xberapa gemar la...kenapa eh..sb byk la saya punya lasan...sb dia hanya suka pg mancing kat laut..bila berada kat laut taw la kan mcm2 boleh jadi..kan..tp nanti kan jawapan dia..'kalau nak jd..kat mana2 pon boleh jadi xpayah tunggu pg laut' hu..hu..lagi sebab2..dia pg kadang tu 2 hari baru blk..dah tu pg nya selalu kt tgganu nun..satu lagi nun di Yan Kedah....satu lg sy xsuka kalu yg gemar mancing nih..diorg punya giler shoppin barang atau alatan2 mancing nih..adeh..sampaikan sekarang saya dah terror sikit brand2 alat mancing contoh nya..'abu garcia..shimano,.rapala..hahahaha dan beberapa lagi term2 org yg hanys diketahui oleh pemncing2 tegar..seperti..perambut..appolo..casting..adeh....:8

Awal2 dulu masa dia memula menyuarakan minat nya yg dah lama terpendam nih..saya mmg xminat nak mendengar he..hee.. dulu tiap2 kali nak pg mesti en asben guna nama org ni la ajak..org tuh la ajak..rupa2 nya dia lah sebenarnya master mind..bleh...

eh apa sebenarnya nak citer eh..ooo..minggu lps en asben mempelawa ler saya ikut aktiviti memancing..dengan confidence nya dia ckp saya pasti,confirm suka..he..


~sempat lagi amk gambar sunrise ~

Pukul 4.30 pg tuh en asben kejutkan..n bertolak la ker Yan ,Kedah dr Kangar..hu..hu apalgi tido ajerla sepanjang jalan ..en asben nya kawan2 yg bertolak dr kl pon dah tggu kat sana..katanya naik bot pukul 6pg kalau pukul 7 nanti air dah cetek bot xboleh keluar..saya plak ingt kan bot2 besar la kan ala2 yg tgk kat dalam tv tuh...hu...hu..sekali bila sampai2 adeh..waaa nak blk la camni..bot nya..mcm xconfidence jer adeh...

~bukan bot yg nih yer..bukan..bukan..nih gambo hiasan saja hik..hik~

hu..hu..nilah bot yg saya naik utk pg ketengah laut ye...
akhirnya setelah sejam perjalanan sampaila ketengah laut..hu..huu. tp kan saya zzzzzzz sepanjang jalan haha sb nya en asben dah sesiapkan pil chik kee teck on n ubat tahan mabuk..sblum saya naik bot yer...
pendek kan cerita..saya tido jer lebih kt tengah laut tu hahha..hahaha..tp sekarang faham jgk la hobi en asben..n kaki mancing nih..diorg nih mmg mcm datang satu feel bila ikan dah makan diaorg punya pancing...huk..huk..saya punya panjing ha..ha..xde sekor pon yg lekat haha..saya pon tggu jgk kot2 ada ikan duyung ke nak lekat hahaah..haaa..sudahnya saya jd cameraman ajer la...
tapi puas hati jgk la dapat bwk balik 11 ekor inkan tenggiri..walopon bukan dari saya hahaha...
kita layan pic jer la yer...

~buluh2 tu dipanggil tuas yer aka tmpt mengikat bot ditengah laut~

~saya yg eksyen jer tuh~

~ikan tenggiri yg masih bergerak2 hu.hu~

~pemancing2 tegar nih ~

~sebahagian hasil tangkapan ~
~kiNdneSs is LanGuaGe tHat duMb can sPeaK and DeaF caN heaR & UnDerStand~

4 comments:

Cujie said...

wah seronoknya kak jane...
tapi dimana kak jane menyorokkan anak² mu itu
dah masak ke ikan tenggiri tu...

znurul said...

jang.kalo aku,muntoh berjelanok ler dlm bot tu....

jane said...

cujie..heee 2 org budak tu ditinggalkan kat makcik2 n nenek nye..dgn harapan kiotrg wat balik berekor2 tenggiri utk di kenduru hahaha

jane said...

nurul..aku po nasib baek la ada ubat mabok ning..kalu dok..muntoh ijau doh haku...aku dok kira doh aku tidi telentang jer depan tekong bot kah..kah....kah...