Saturday, January 31, 2009

~pregnancy updates~

tadi dah pg 2nd appointment ngan Dr Kam kt KPMC..xder apa sangat just normal rutin check up..so far semua ok..darah..urine test semua lepas n okay..berat baby dah 2.5kg huu...seram jgk ek..
Dr Kam scan tadi dia pon ckp bb mmg dah engaged n mmg dah turun kat bawah n dia ada buat statement camni "kalu pelviks u besar ni xder masalah dah " kira betul jgk la ckp cik timah bb mmg dah kat bawah..n my next appointment is another 2 weeks fm today...erm kalu ikut2 ni my EDD ni 21 Mar 2009...
tp yg best kan Dr Kam puji kulit perut aku (belly) aku cantek ahaks hahaah iyer ker ek..erm tp mmg aku perasaan pegnant kali ni mmg kulit xder horror cam dulu merekah2..kali mmg licin ajer gitu hahaah..Dr tu mcm xcaya aku ckp 1st pregnant dulu mmg teruk sesangat2..dia ckp biasanya susah nak hilang..erm bila di pikir2 kan dulu time aku sebuk nak kurus balik tu mmg boleh katakan tetiap hari gak sapu krim halia tu..n satu lagi masa aku kerja kat dermalogica tu aku slalu gak guna minyak aromatheraphy Eve Taylor for selulite(since as staff aku dpt free aku pakai ajer la dr membazir) tp aku xpasti la samada product2 ni yg hilang kan parut strech mark aku itew...n plus lagi rajin jgk aku pg mencsrub n lulur badan time kerja kat dermalogica..yerla sb rutin kerja aku mesti hari2 kena pg salun tgk progess client so amk peluang la manjakan diri.hee but not so sure which is which yg hilang kan parut itew..

tang berat ..hhee dah naik sampai 68.4kg erm lebih kurang ngan 1st pregnancy dulu pon time bersalin my weight is around 70kg..huu..huu bila ckp bab berat yg dah hampir mencecah 70kg ni mampu ker aku kembali langsing (langsing ker muahaha)ni ...hahaha adoi 1st pregnancy pon puas struggle ni berat yg kejap naik n turun..yerla lepas pantang mmg turun sampai 53kg..lps ajer abis pantang mula naik n mengembang dr segenap sudut..sampai dh nak cecah 60kg dah terasa mcm fiona sherk gitu,huu..hu..gerun nya...sampai hampir setahun lps bersalin baru la berat maintain tuh pon jenuh ku cuba berbagai...petua n produk..sb i know me..my body ni takkan turub nya kalau setakat diet2 sdiri..mesti nk kena ank product br dia jalan ..tp alhamdullilah rasanya dah jumpa satu product yg suit ngan my body..yerla mcmne kalu setakat diet ajer nak kurus kan aku dahla jenis everyday mesti nak makan nasi at least sekali(tekak melayu la kaktakan)..kalu nak kurus ngan skip makan nasi alamak fail la ..heheheh

so azam lepas bersalin ni hopefully dapat blk berat before pregnant dulu..xdpt 51kg dapat 53kg pon okay kot..hahaah

so hopefully dapat maintain blk camni pon dah okay..tau..kalu x mau aku call my ex customer TINI SPA utk program pelangsingan hahaahaha...ada budget kerrrrr hehe

~ni time 2,3 bulan lps pantang hu..hu time nk muat seluar jenis pon seksa~

~ni setelah berjaya mendapat berat 52-53kg setelah penat mencuba berbagai2 prodcut hee akhir hanya satu jer yg suit wt me..apa product nye biarla rahsia dulu hee janji product tu xder paksa aku jgn mkn nasi hahaha..sb nk test lg so kalu berjaya kembali cam gini(kalu x pon hampir2 dh kira okla) akan ku announce apa product tu yer..haahaha kena tgguuuu...

5 comments:

Aziz Riadi said...

Tahniah sebab nak dapat baby...ini baby no berapa?...

Just nak offer service. Kalau masih belum buat Plan Pendidikan + Perubatan utk anak (takaful)..boleh masuk sini http://www.prubsninfo.com

Dapatkan quotation percuma. Tiada komitmen utk khidmat nasihat kewangan (i.e Insurance/Takaful & OD-ASB)...

Berminat boleh contact saya..
019-323 2121 (Aziz Riadi)

en_me said...

hi akak yg jeliter n langsing tewww.. salammmz dr me dikejauhannns

Anonymous said...

Hi !.
You may , perhaps very interested to know how one can make real money .
There is no initial capital needed You may begin to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
AimTrust represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with structures around the world.
Do you want to become a happy investor?
That`s your chance That`s what you wish in the long run!

I feel good, I began to take up real money with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to select a proper partner utilizes your savings in a right way - that`s AimTrust!.
I make 2G daily, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to join , just click this link http://cifizowe.jamminweb.com/mahokod.html
and go! Let`s take this option together to become rich

Anonymous said...

Good day !.
might , perhaps very interested to know how one can collect a huge starting capital .
There is no need to invest much at first. You may commense earning with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
The firm incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with affiliates everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become really rich in short time?
That`s your choice That`s what you wish in the long run!

I feel good, I started to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to choose a proper companion utilizes your money in a right way - that`s it!.
I earn US$2,000 per day, and what I started with was a funny sum of 500 bucks!
It`s easy to join , just click this link http://asonykyde.bigheadhosting.net/lijuhymi.html
and go! Let`s take our chance together to feel the smell of real money

Anonymous said...

Hello!
You may probably be very curious to know how one can make real money on investments.
There is no initial capital needed.
You may commense earning with a sum that usually is spent
for daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one company's work for several years,
and I'll be glad to share my secrets at my blog.

Please visit my pages and send me private message to get the info.

P.S. I earn 1000-2000 per day now.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]