Monday, January 12, 2009

Selamat tahun Baru 2009

Rasanya blum terlambat lg utk wish Tahun Baru 2009 n salam awal Muharam..

Sekejapnya dah berlalu pon tahun 2008...recap jap apa yg berlaku tahun 2008..

~ 3 x tukar kerja
~Aisyah 2yrs on Aug 2008
~moved to Puchong early 2008
~travel to Cambodia on May 2008
-went to Jakarta-Bandung twice Jun08 & Nov08
~2nd pregnancy june08

erm rasanya tahun 2008 ada tahun yg paling cemerlang dalam hidup kitorg...2008 la tahun kitorg start mengumpul harta..(xbyk pon tp adala cket2 dr xder langsung) rasanya 2tahun sebelum tu mmg tahun yg agak perit utk kitorg..esp 2006...mmg time tu mcm2 la pahit maung mengharungi hidup berfamily..fuh tahun tuh la asben berenti kerja 24 hrs n jobless for almost 6 mth n being me the only one who support family ..cars..house..loan etc..fuh mmg mencabar time tu..rasanya xsesiala kitorg kawan hampir 9thn coz masing2 dh faham n kenal perangai masing2..

time tu kesian jgk kt asben..time tu pon dia kekadang mcm lose hope..tp orang ckp Allah tu maha Adil kan..kalu kita berusha pasti at the end dia mesti bg ganjaran..n btul org ckp setiap anak tuh pasti ada rezekinya start dapat aisyah org cakap sinaran tuh dah mula nak menyinar kat dlm kehidupan kitorg(huu..huu berpuitis lak) tp time tu kitorg mmg ckp walau apa pon keadaan time tu xkan sekali2 pg memintak2 xpon menjaja2 keadaan kitorg time tuh huu rasanya xder di kalangan my kenkawan yg tahu keadaan kitorg time tu cuma ada 2,3 org member2 asben yg mmg org ckp btul2 kawan time susah diorg la yg slalu tanya kabor kitorg huu mcm nk nangis la bila teringat time tuh.. rasanya ni la 1st time aku bukak mulut criter kisah ni supaya aku pon xkan lupa diri bila dah mula nak senang cket....sedih nya ingt time tuh huhuhuhu...hjg bulan jer mesti pening kepala time tu dahla gaji pon ciput...asben n me pon time tuh blum abes blajor..ingt lagi mlm exam kitorg study la sesama kt depan tv sb meja makan blum ada..so bergilir2 la kitorg sorang tido sorang jaga kang aku ngantuk asben lak sambung study..huuu..
time tu sampaikan kitorg nye perabot kt bilik tido member asben yg sponsor sb dia paham keadaan kitorg waaa sedeyla time tuh tuh pon sb my parents 1st time nak dtg rmh ktorg....(tp bila kitorg dh okay kitorg byr semua balik kt dia) ~tqvm ...u know who u are~sb tuh org ckp xrugi kalu ada ramai kawan2...yer x...

kalu nak crite mmg byk lagi la tp kang aku nangis plak biarla ia menjadi pengalaman yg paling berharga for me n hubby ...tp yg penting n paling penting kitorg berjaya keluar dari kemelut tuh n bersyukur sangat time tuh aku harungi saat tuh bersama asben jer kalu time tuh dah ada anak parah jgk kan...expenses time tuh pon kena catu kalu ada bb time tuh xtaula ahah...

apa2 pon aku sangat bersyukur kerana Allah telah memberikan sinar 2008 yg yg sangat2 terang for me n asben..dr satu aku dapat offer kerja yg sudah ku kira bagus selang 3 bulan ada satu lagi offer kerja yg payment nya double n kekadang triple dr apa yg aku dapat..n asben pon tahun 2007 dah mula murah rezeki sampai la at one time hjg 2007 he asked for my permission to quick his new job to run his owned business...setelah berbincang2 betul2 aku stuju walopon time tuh dlm hati tuhan jer yg tahu huu takut jgk..tp aku tawakal la sb sbgai isteri kan aku seboleh2 nya akan cuba support cita2 dia..n alhamdulillah rasanya berbaloi kot apa yg dia dah buat...n masuk 2009 ni asbewn pon dah capai salah satu cita2 dia utk ada ofis sdiri..fuh semenjak dia dh byr deposit semua..dah dapat kunci semua semangat dia berkobar2 nak mencantikkan ofis dia..kalo hari minggu tuh mmg xder jer manjang kat ofis la dia cat la..cuci ofis..nak decorate la n macam2 ...tp bukan dia sorg together2 wt 2 org lagi share partner tp memandang kan share partner ni ada kerja tetap so weekend la diorg jejumpa...

kekadang terasa gak nak marah weekend jer kat opis..tp fikir2 bg la peluang kat dia nak teruja nak ofis baru dia...yerla dah setahun opis kt rumah dapt proper ofis mesti la dia teruja..ada jgk aku offer diri nk jadi admin ker hehehe dia ckp xboleh sb takut aku amk kesempatan..hhee datang lambat la cuti la...bla..blaa...apa2 pon aku harapkan tahun 2009 kami diberikan kesihatan yg baik dan di murahkan lagi rezeki amin....

huu.panjangnya posting kali nih...hhee okla kang lagi lama nih lagi meleret2 criter drama swasta aku nih...so moral of the story setiap kesusahan yg kita lalui tuh pasti ada hujung cuma kena byk2 sabar cewaah jd pakar motivasi plak hehhheheh

gambo ofis asben time ni 60% ready br siap cat n pasang karpet...



~to b continued again~

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ijan kit apun prnh alami keadaan cam nie .. hu..hu sedih kan sebab time kita susah x sume nk tolong kan .. sabar yer .. doakan keadaan akan kembali ok ;-)

jane said...

ye diana mmg adatla..kan time ni mmg kalu xkuat semangat boleh jd depressed tu..tp insyallah mesti ada hjg nya cuma cepat ngan lmbt cket jer...:)